KWALITEIT

KWALITEIT BEOORDELING BIJ BEST BUY GOLFBALLEN

Allereerst en zeker niet onbelangrijk: je koopt tweedehands golfballen. Deze zogenaamde 'lakeballs' worden door ons duikteam uit het water gehaald bij heel veel golfbanen in Nederland. Het betekent dat ze al een keer gebruikt zijn. Om de huidige staat van elke bal te beoordelen gebruikt het team van Best Buy Golfballen hun eigen ogen én handen en worden ze onderverdeeld in kwaliteiten en krijgen ze een kwaliteitsaanduiding: AAAA of AAA of AA. 

Waarom? Omdat de ene lakeball nu eenmaal meer gebruikt is dan de ander. De ene golfbal is nieuw het water in geslagen en de andere heeft al wat rondjes achter de rug. De ene golfbal kost nieuw € 6,00 en de andere kost nieuw maar € 1,00. Het ene merk golfbal gaat heel veel rondes mee en het andere merk maar een paar. De ene is best wel geschaafd en gehavend en de andere is tot nu toe ongeschonden uit de strijd gekomen. Maar in welke staat de lakeball zich ook bevindt: iedere golfbal verdient een tweede eigenaar maar niet iedere lakeball verdient hetzelfde prijskaartje. Zo kan iedere golfer zelf bepalen welke kwaliteit hij wil gebruiken en wat hij daarvoor wil betalen. Maar wat ook heel belangrijk is: door te spelen met lakeballs helpen wij het milieu! Want een golfbal hoort niet in het water en schaadt daarmee de ecologische waterkwaliteit. Wat de verschillende kwaliteitsaanduiding bij Best Buy Golfballen inhoudt leggen wij graag uit.

AAAA KWALITEIT
Deze lakeball is zo goed als nieuw te noemen. Er zijn geen of soms een minimale beschadiging aan de cover, de golfbal is helder van kleur (niet perse wit) met héél soms enige, zeer lichte verkleuring. Hij kan reclame of bedrijfslogo's en/of kleine spelersmarkeringen hebben.

AAA KWALITEIT
Deze lakeball ziet er uit als een gemiddelde golfbal waar al mee gespeeld is. Hij kan zeer kleine tot enige oppervlakkige beschadigingen hebben en voelt glad tot enigszins ruw aan. De cover kan al iets versleten zijn maar het dimplepatroon is niet aangetast. Hij kan verkleurd zijn. Hij kan reclame, bedrijfslogo's en/of spelersmarkeringen hebben.

AA KWALITEIT
Deze lakeball heeft beschadigingen. Hij voelt vaak ruw aan en de cover kan zodanig versleten zijn dat het dimplepatroon enigszins is aangetast. Hij kan verkleurd tot behoorlijk verkleurd zijn. Hij kan reclame, bedrijfslogo's en/of spelersmarkeringen (soms een beetje, soms heel veel) hebben.

A KWALITEIT
Deze lakeball is heel erg beschadigd. Er zit een kleine tot grote breuk in die oppervlakkig tot heel diep is. Deze golfbal verkopen wij niet want je kan er niet meer mee spelen.

KWALITEIT MIX AAA en AAAA
Van de 1.000 golfballen die uit het water worden gehaald is gemiddeld 20% geschikt om in aanmerking te komen voor de kwaliteitsaanduiding AAAA. Ongeveer 45% komt in aanmerking voor AAA en ongeveer 25% voor AA. Dan blijft er nog 10% over: 5% is kapot en 5% zijn driving range golfballen (ja het is echt waar: er zijn mensen die met driving range ballen de baan in gaan?!). Wanneer je een kwaliteit mix koopt, dan krijg je dus altijd meer AAA dan AAAA kwaliteit. 

KWALITEIT MIX AA EN AAA EN AAAA
Ook hier geldt dat van de 1.000 golfballen die uit het water worden gehaald gemiddeld 20% geschikt is om in aanmerking te komen voor de kwaliteitsaanduiding AAAA. Ongeveer 45% komt in aanmerking voor AAA en ongeveer 25% voor AA. Dan blijft er nog 10% over: 5% is kapot en 5% zijn driving range golfballen (ja het is echt waar: er zijn mensen die met driving range ballen de baan in gaan?!). Wanneer je een kwaliteit mix koopt, dan krijg je dus altijd meer AAA dan AAAA en AA kwaliteit. Let op: de verhouding AA ten opzichte van AAAA is beduidend meer vooral bij Budget mixen!

'KWALITEIT' volgens 'Van Dale'
kwa-li-teit (de; v; meervoud: kwaliteiten)
1) mate waarin iets goed is; gesteldheid, hoedanigheid; aard: de kwaliteit van deze golfbal
2) functie: in zijn kwaliteit van golfbal (Iedere golfbal, ieder merk, ieder type zijn eigen prijs én kwaliteit!)
3) goede hoedanigheid: golfbal met kwaliteiten bekwaamheid: kwaliteitsgolfballen

Kwaliteit zegt dus enerzijds iets over wat een golfbal kan en anderzijds iets over zijn gesteldheid. Onze kwaliteitsaanduiding gaat over de gesteldheid van de lakeball en bepaalt mede dat de golfbal nog moet kunnen doen waar die voor gemaakt is. De prijs van een lakeball zegt overigens niets over zijn levensduur! Een 4 piece bal met heel veel kwaliteiten gaat nu eenmaal minder lang mee dan een 2 piece bal met minder kwaliteiten. Er gaan heel wat broodjes aap verhalen de wereld rond over lakeballs. En de meeste verhalen zeggen dat een lakeball sowieso niet meer kan wat hij moet kunnen. De mooiste vind ik persoonlijk de volgende stelling: "een lakeball slaat 35% minder ver dan een nieuwe golfbal". Zelfs een goede vriend (en pro!) was er heilig van overtuigd dat dit verhaal een kern van waarheid bezat. Met woorden was hij niet te overtuigen en dus hebben wij het samen met hem getest. De lakeball sloeg net zo ver als de nieuwe. Het enige dat waar is dat het ene merk en type verder slaat dan het andere.

En dan als laatste nog een belangrijk punt! Zoals gezegd wordt de kwaliteit door mensen bepaald. En daar is een nadeel aan verbonden: de mens maakt nu eenmaal af en toe fouten. Mocht jij, in jouw ogen zo'n foutje hebben ontvangen? Schroom of aarzel niet maar neem direct contact met ons op! Samen komen we er wel uit!

Wil je geholpen worden bij het maken van een keuze of heb je een klacht? Neem dan contact met ons op! Dit kan per mail naar [email protected] maar onze klantenservice is ook telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur op telefoonnummer 06-47488968. 

 

Aan deze pagina is voor het laatst aandacht besteed op 14 oktober 2021 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »